Actona Group accelererer mod fordobling med opkøbet af den polske møbelproducent SITS

Som led i koncernens vækststrategi opkøber Actona Group nu endnu en stærk spiller på det europæiske polstermarked.

Det er mindre end et halvt år siden, at Actona Group, som er ejet af Lars Larsen Group, opkøbte polsterfabrikanten Theca med fabrikker i Litauen.

Allerede nu er Actona Group klar til yderligere ekspansion gennem opkøb af virksomheden SITS, der har hovedkontor samt fabrikker i og omkring Brodnica i det nordlige Polen. Dermed tager Actona Group endnu et stort skridt i retningen af en konsolidering af det europæiske B2B-marked for polstermøbler.

”Det er ingen hemmelighed, at vi har sat barren højt med vores finansielle målsætning om at fordoble vores forretning inden for en kort årrække,” udtaler CEO for Actona Group, Jimmi Mortensen, og fortsætter:

”En central del af vores strategi er derfor målrettede opkøb, og SITS kan tilføre gruppen stærke kompetencer og nye vækstmuligheder, som komplementerer vores eksisterende forretning og fremtidige vækstplaner,” siger han.

Svensk familieforetagende med bred tilstedeværelse

SITS, der blev grundlagt som et familieejet firma af svenske Erik og Marianne Näsström i 1993, er producent og leverandør af polstermøbler til det europæiske marked.

Virksomheden har i dag omkring 2.000 medarbejdere og er til stede via forskellige forhandlere i en lang række europæiske lande, herunder Danmark. Sofaer, lænestole og sovesofaer udgør kernen af produktporteføljen hos den polske polsterproducent.

”Med købet af SITS får vi styrket vores polster-division markant, ligesom vi får mulighed for at skabe en lang række synergier på tværs af gruppen i form af mere effektiv produktion, bedre sourcing af materialer, udvidede salgskanaler og øget kapacitet,” lyder det fra Jimmi Mortensen.

”Familien er meget glade for at have fundet et nyt hjem til SITS, der har de samme værdier for medarbejderværdsættelse og ordentlighed. Vi takker alle vores kollegaer, kunder og leverandører for 30 år sammen og ser frem til at følge udviklingen af SITS som en del af Actona Group. Vi er overbeviste om, at dette vil gavne begge virksomheder og blive en stor succes” udtaler grundlægger af SITS, Erik Näsström.

Handlen forventes godkendt af konkurrencemyndighederne i løbet af de kommende måneder, hvorefter den træder endegyldigt i kraft.

Om Actona Group

Actona Group med hovedkontor i Holstebro er en del af Lars Larsen Group og er producent og B2B-forhandler af møbler til kunder i mere end 90 lande. Virksomheden beskæftiger ca. 2.300 ansatte og omsatte for DKK 2,4 mia. i seneste regnskabsår. Med opkøbene af Theca og SITS er koncernen allerede godt på vej mod målsætningen fra forretningsstrategien, ”Sustainable Business”, som blev formuleret i 2021: En omsætning på over 4 mia. og en bundlinje på 500 mio. kr. i 2025.

 

Foto: Ole Mortensen 


Actona Groups køb af Theca er godkendt af konkurrencestyrelsen

I oktober annoncerede Actona Group købet af Theca, og nu er købet godkendt. Theca er derfor nu officielt en del af Actona Group.

Købet styrker Actona Groups position på polstermarkedet, og er et strategisk vigtigt skridt i virksomhedens ambitiøse vækststrategi ”Sustainable Business”.

Konsolidering af markedet og aktiviteter

Det er et modent marked, hvor der fortsat er en række udfordringer i forsyningskæden, hvilket er blevet forstærket gennem de seneste 18 måneder. ”Vi ser en mulighed for at konsolidere polstermarkedet i Actona Group. Samtidigt betyder det, at vi med købet af Theca får tilføjet kompetencer og kapacitet, og der kan skabes synergieffekt på tværs af fabrikkerne. Etableringen af en samlet polsterdivision med en omsætning på mere end 1 milliard kroner - som skal fordobles i strategiperioden - åbner for nye muligheder. Vi kommer til at kunne servicere en bred kundeportefølje og dække bredere og bedre i polsterkategorien hos vores kunder”, siger CEO for Actona Group, Jimmi Mortensen.

Vigtig styrkelse af polsterområdet

Claus Svenningsen, CEO for Theca, er fra dags dato ansvarlig for den nye samlede polsterdivision, og indtræder i Actona Groups ledergruppe.

”Actona Group kommer til at stå meget stærkt på polstermarkedet, og jeg ser frem til at arbejde med Actona Groups eksisterende polsterfabrikker og skabe synergi med Thecas fabrikker i Østeuropa. At vi har en stærk, bredtfavnende polsterdivision, giver mange muligheder, og jeg ser frem til at udvikle området yderligere”, siger Claus Svenningsen. 

Sammen mod nye mål

I Actona Groups ambitiøse vækststrategi er der stort fokus på at skabe en stærkere og mere bæredygtig forretning. Derfor er opkøbet og styrkelsen af polsterkategorien et strategisk vigtigt skridt, som ikke alene skaber en større og mere fokuseret forretning, men også en forretning, som aktivt tager ansvar for at udvikle mere fremtidsorienterede løsninger og bæredygtige produkter.

I forhold til at skabe mere bæredygtige produkter, er et af de første fokusområder træet, der bruges i produktionen. Træ er og bliver et vigtigt materiale i produktionen af polstermøbler. Derfor er ét af Actona Groups mål udelukkende at bruge FSC-certificeret træ i egen produktion fra 2025. Ved at følge de højeste branchestandarder er Actona Group med til at sikre ansvarlig skovdrift – nu og i fremtiden. Allerede primo 2022 vil sofaer produceret på alle gruppens egne europæiske fabrikker være fuldt FSC-certificerede.

”Sammen fortsætter vi den bæredygtige rejse, og vi glæder os til, at alle vores fabrikker udelukkende bruger træ, der er FSC-certificeret”, udtaler Jimmi Mortensen.    

Theca vil stadig have hovedkontor i Risskov, og de ansatte vil fortsat have deres daglige gang der. Der vil heller ikke blive lavet ændringer i salgsorganisationerne, da Theca og Actona vil blive solgt som to forskellige brands, med hver deres salgsorganisation bag sig. Flexlux som er Thecas velkendte brand, fortsætter ligeledes som et selvstændigt brand. 


Actona Group køber Theca

Kort tid efter et historisk rekord-regnskab og annoncering af ny ambitiøs vækststrategi kan Actona Group nu offentliggøre opkøb af Theca. Lars Larsen Group styrker dermed sin position indenfor møbelpolstring markant.

Actona Group, der er en del af Lars Larsen Group, har netop introduceret sin nye ambitiøse vækststrategi ”Sustainable Business”. 
Et af de centrale fokusområder er en styrkelse af positionen indenfor polstermøbler, som er et af 3 forretningsområder. Styrkelsen skal ske igennem en kombination af organisk vækst med afsæt i de nuværende fabrikker i Ukraine og Kina og gennem målrettede opkøb primært i Nord-& Østeuropa. 

Med opkøbet af Theca tager Actona Group et stort skridt i den rigtige retning ved at skabe en stærk polster-division med en forventet milliardomsætning.

Theca producerer blandt andet sofaer og lænestole og har egne polsterfabrikker i Litauen og i Hviderusland, hvor der ugentligt produceres mere end 3.500 ordrer.

”Opkøbet af Theca er det første i en række af strategisk vigtige opkøb, der både skal styrke vores innovations- & produktionskompetence samt skalere vores kapacitet betragteligt. Vi satser aktivt på at styrke os indenfor polstermarkedet,” siger CEO for Actona Group, Jimmi Mortensen, og fortsætter.

”Polster er en af de største produktgrupper indenfor møbler, og derfor betyder det meget for os, at vi konstant bliver større både gennem opkøb og organisk vækst.”

 

Store muligheder

Theca er grundlagt af Claus Svenningsen, der forsætter i virksomheden og bliver ansvarlig for den nye polster-division under Actona Group.

”Jeg er utroligt glad for, at handlen så hurtigt er faldet på plads og for at stå i spidsen for den samlede polster-division, som rummer et kæmpe potentiale. Theca har altid været en dygtig produktionsvirksomhed med stolte håndværksmæssige traditioner, og dette kombineres nu med Actona Groups stærke kunde og markedsforståelse” siger Claus Svenningsen.

Han har indtil nu ejet en tredjedel af Theca, mens henholdsvis Dansk Ejerkapital (tidl. Industri Udvikling) og LTP Group ligeledes har haft hver en tredjedel af ejerskabet, der overgår 100 procent til Actona Group, når handlen er på plads.

Inden da skal aftalen godkendes af konkurrencemyndighederne, og alle parter håber, at det sker hurtigst muligt.

Actona Group har netop offentliggjort nøgletal for FY21, der viser en omsætning på 2,43 mia. DKK, mens Theca i seneste regnskabsår omsatte for ca. 0,5 mia. DKK.

keyboard_arrow_up