Vores historie

Actona Group blev stiftet af Orla Dahl Jepsen. En stærk og vellidt mand, der fik ideen og udviklede det, der senere blev vores attraktive koncept baseret på stærke visioner og værdier - og han var CEO i Actona Group indtil sin alt for tidlige død i 2014.
 
Det hele startede i 1981 da Orla Dahl Jepsen åbnede dørene til sin første lille butik ’Marmorhuset’ i Holstebro. Butikken voksede dog hurtigt og blev til en importvirksomhed i løbet af ganske få år. De første år var fokus på at levere til danske møbelbutikker. Men i 1990'erne ændredes dette til international vækst og succesen var for alvor skabt.

I dag er Actona Group en global virksomhed. Vi er leverandør til butikker og nogle af de største detailkæder i verden. Det, der startede som en enkel ide fra en fantastisk mand, er nu blevet en fantastisk erhvervshistorie - med samme vision og stærke værdier som altid.

1981

Orla Dahl Jepsen starter virksomheden ’Marmorhuset’ og åbner den første lille butik.

1996

Orla Dahl Jepsen køber jorden på Smedegaardvej og går i gang med at bygge lagerfaciliteter. I 1999 flytter alle administrative medarbejdere ind i de nye lokaler.

2002

Faciliteterne udvides med 2.500 kvm i Tvis og vi skifter navn fra Marmorhuset til Actona Company A/S.

Samtidig etableres 1.800 kvm administration, lager og showroom i Kina.

2005

Actona Company A/S etablerer egen produktion af polstermøbler i Kina.

2008

Næste store udvidelser er nu en realitet. I Tvis står nye lagerfaciliteter på 6.200 kvm og nyt showroom på 5.700 kvm klar - og i Ukraine påbegyndes yderligere produktion af polstermøbler.

2015

LARS LARSEN GROUP køber Actona Company A/S sammen med ledende medarbejdere.

2017

To af Danmarks store møbelvirksomheder, Actona Company A/S og Interstil A/S, sammenlægges og bliver en af Europas største møbelleverandører.

2020

Administrationen i Tvis bliver udvidet med 1080 m², hvor der er plads til 70 kollegaer. 

2022

Actona Company skifter navn til Actona Group. 

Køb af møbekvirksomheden Theca A/S og dens to produktionsenheder i Litauen.

Køb af møbelproducenten SITS og dens to produktionsenheder i Polen.  

keyboard_arrow_up